Pälsdjursallergitest

Pälsdjursallergitestet innehåller markörer för följande pälsdjur: gåsfjäder, hund, häst och katt. Vid en eventuell pälsdjursallergi kan kontakt med pälsdjur leda till att man känner av allergiska symtom som täppa, snuva, nysningar, kliande ögon och näsa, samt rethosta och andningssvårigheter. Hos pälsdjursallergiker finns det en särskild ökad risk att utveckla luftvägsproblem och astma.

1395 kr

BESTÄLL

Följande tester ingår

blod

Allergi

Tester mäter IgE-antikroppar mot gåsfjäder, hund, katt och häst för att upptäcka en eventuell allergi mot dessa pälsdjur.
blod

Allergi

Tester mäter IgE-antikroppar mot gåsfjäder, hund, katt och häst för att upptäcka en eventuell allergi mot dessa pälsdjur.

Vem passar för Pälsdjursallergitestet?

Om du upplever allergiska symtom i närhet eller kontakt med pälsdjur och vill utreda om du har en pälsdjursallergi passar detta testet dig.

Vad innebär ett positivt resultat?

Ett positivt resultat innebär att kroppens immunförsvar reagerar mot allergiframkallande ämnen från djurens urin, talg, saliv eller päls.

Vad innebär sensibilisering?

Sensibilisering innebär att kroppen har bildat IgE-antikroppar i blodet mot ett visst ämne. Sensibilisering är ej detsamma som en allergi. En allergi är en diagnos man får när man har allergiska symtom samtidigt som man har förhöjda IgE-antikroppar i blodet. Vid osäkerhet kan man diskutera detta med sin läkare.